Your browser does not support script Historien bag dette billede 261 - Aarhus Universitet - En by i byen - Af Thosten Overgaard
usynlig
Thorsten von Overgaard's Photography Website
  Get Newsletter & Free eBook   usynlig

usynlig

 
usynlig usynlig
 
usynlig
The Story Behind That Picture - 261
usynlig
topshadow
topshadow
Sign in to the Overgaard Academy on-line photography classes Subscribe for full access. It's free.         thorstenovergaard on Threads thorstenovergaard on Instagram Thosten von Overgaard on Facebook Thorsten von Overgaard on Twitter Thorsten von Overgaard on LinkedIn Thorsten von Overgaard on Flickr Thorsten Overgaard on YouTube Thorsten Overgaard video on Vimeo Thorsten von Overgaard on Leica Fotopark Thorsten von Overgaard on 500px  
leica.overgaard.dk

Ovenfor: Aarhus Universitet. © Thorsten Overgaard.


Historien bag dette billede:
"Aarhus Universitet - En by i byen"

Add to Flipboard Magazine.

Af Thorsten Overgaard. 27. februar 2025. (Click here to read the English version).

 

     
 

Et lille forord: DENNE ARTIKEL var en, jeg oprindeligt skrev og fotograferede for Jyllands-Postens månedlige magasin "Business" i marts 2009. Jeg fandt den forleden og tænkte, det er li' godt en god historie, selv om den er 16 år gammel.

En af grundene til, at det stadig er en god historie, er sikkert, at jeg arbejdede sammen med Jens Kaiser, der dengang var redaktør på Jyllands-Posten. Ligesom jeg selv gør, elsker han historie, fotografi og især en god historie. Det hed sig dengang, som nu, at folk "ikke vil læse lange tekster," og det var vi lodret uenige i. Vi lavede noget så usædvanligt som 20-siders historier i magasinet om store eller små ting, vi syntes var virkeligt interessante. Måske var de ikke interessante for hele verden, men for nogle af os.

Som det står skrevet i min erindring, og det er måske lidt romantiseret på den aarhusianske måde, sad Jens Kaiser og jeg på hans kontor og drak kaffe og spiste boller med ost, og så talte vi om ting, det kunne være fantastisk interessant at lave en historie om. Jeg tror, denne om Aarhus Universitet var min nysgerrighed efter at se, hvad der egentlig var indeni Bogtårnet, som jeg havde kørt forbi næsten hver dag i bussen, da jeg i min tidlige ungdom var elev på Aarhus Tømmerhandel. Men vi fandt på ting, og så kørte vi på med uhørt fyldige 20-siders historier i magasinet uden megen hensyn til, hvad folk uden for hans kontor måske syntes om det. En god historie er en god historie. Hvis nogen på avisen stillede spørgsmålstegn ved vores dømmekraft, så delte Jens Kaiser i hvert fald aldrig deres bekymring med mig. Vi lavede bare vores historier.

På den ene side var det jo lidt af en fantasi-forestilling, men på den anden føler jeg stadig, at der er et behov for, at nogen fortæller de historier, der bør fortælles, på den eneste rigtige måde. Så må det tage så mange ord og billeder, som det skal. Det der med nyhederne, kort, det er noget spild af tid og intelligens.

 
     

 

Aarhus Universitet - En by i byen

Tænkere kommer og går, Aarhus Universitet består. Det er den tanke, der slår én, når man kigger på Aarhus Universitet og opdager, at bygningerne snart fylder 100 år.

 

Thinkers come and go, but Aarhus University remains. The first buildings were completed in 1933.
Tænkere kommer og går, Aarhus Universitet består. De første bygninger blev opført i 1933

 

Aarhus Universitet skal være stedet, hvor den fremmeste forskning og lærdom formidles.

Sådan er det nu engang med universiteter, og færdes man i miljøet – man kan f.eks. tage en gåtur gennem Universitetsparken, hvis man ikke lige har syv år til et studium – vil man formentlig forstå, hvordan det er en milepæl, at netop vores universitet fik sin første Nobelprismodtager i 1997. Og en mere skam, i 2010, da Dale T. Mortensen hentede en hjem i Økonomisk Videnskab.

Det var dr.med. Jens Chr. Skou for sin opdagelse af natrium-kalium-pumpen.

For dem, der ikke har haft eller har deres daglige trummerum på universitetet, er det formentlig blot nogle gule murstensbygninger, hvor der sidder nogle og læser bøger. Så derfor viser vi her en flig af de mange aktiviteter, der foregår, og som strækker sig fra undervisning til forskning. I tider, hvor alle taler om videnssamfund og vidensdeling, findes det næppe mere avanceret end netop her.

At Aarhus Universitet også er ypperligt inden for arkitekturen skyldes ikke så meget de gule mursten og de berømte tagvinduer af C.F. Møller, men hele tanken og sjælen i Aarhus Universitet. Det fungerer praktisk og står stadig, som var det lige blevet bygget, og emmer alligevel af sjæl, som om det har tænkt sig at blive stående i mange hundrede år endnu.

Universitetet blev som et af 12 danske bygningsværker optaget i den danske kulturkanon. Nogle af de andre er Operahuset i Sydney og Aarhus Rådhus.

 

Then and now: Each floor consists of a hallway with 12 rooms that share a common area and kitchen in one. Here at “Kollegium 5”, dishes are being washed, and conversations take place under the IKEA lamps. Later in the evening, you can turn on the flat-screen TV and lounge in the well-worn Børge Mogensen sofa (another famous design piece).
Dengang og nu: Hver etage består af en gang med 12 værelser, der har fællesrum og køkken i ét. Her er det på Kollegium 5, der vaskes op og samtales under IKEA-lamperne. Senere på aftenen kan man tænde for fladskærms-tv’et og slænge sig i den patinerede Børge Mogensen-sofa. Sort-hvid-billedet nedenfor er fra 1942.

Cooking has always been the responsibility of the students themselves, but in this 1942 photo, there is help with the hot meals because a club of male dormitory residents hired the cleaning assistant "Babs" to come and prepare warm meals at lunchtime. (Photo: A.E. Andersen. University Historical Committee's photo collection)
Madlavning har de studerende altid stået for selv, men når der alligevel er hjælp til det varme på dette billede fra 1942, er det fordi en klub af mandlige kollegiebeboere ansatte rengøringsassistenten ”Babs” til at komme og lave varm mad ved frokosttid. (Foto A.E. Andersen. Universitetshistorisk Udvalgs billedsamling).

 

Da kollegieværelserne blev udtænkt og opført, var det med arkitekttegnede stole, borde og lamper.
Desværre findes der ikke længere et originalt indrettet kollegieværelse, men her er et, der er originalt indrettet, selv om det ikke på nogen måde ligner værelset fra 1942 på sort-hvid-billedet.

 

The overgrown backside of the buildings facing the university park is cozier than the facade facing the main street. Here, a couple of students' bikes are parked under the professor's window.
Den tilgroede bagside af bygningerne mod Universitetsparken er anderledes hyggelig end facaden mod Vestre Ringgade. Her med et par studerendes cykler parkeret under professorens vindue.

 

A student on a bicycle (also known as “an iron horse” in Danish) riding up Victor Albecks Vej behind the main building. The road is named after Victor Albeck (1869-1933), one of the key figures behind the establishment of a university in Aarhus. Before that, he had transformed Fødselsstiftelsen (The Birth Foundation)  from a modest maternity clinic for unmarried women into a respected hospital.
En studerende på jernhesten op ad Victor Albecks Vej bag hovedbygningen. Vejen er opkaldt efter Victor Albeck (1869-1933), der var en af de betydningsfulde kræfter bag etableringen af et universitet i Århus. Før det havde han omdannet Fødselsstiftelsen fra en beskeden fødeklinik for ugifte kvinder til et anset hospital.

 

The cathedral-like grand hall in the main building might be a hint at the heights knowledge can reach. Here, exams are held under the careful supervision of a proctor. Both the ceiling and walls slope, offering new ways to perceive the space depending on one's perspective. And interestingly, despite its size, it remains an intimate room.
Den katedral-lignende store aula i hovedbygningen er måske et fingerpeg om de højder, lærdommen kan nå. Her er det eksamen, der afholdes i aulaen under kyndigt tilsyn af en eksamensvagt. Loft som vægge skråner og byder på nye måder at anskue rummet på, afhængigt af hvor man betragter det fra. Og interessant nok er det et intimt rum, selv om det er stort.

 



På en gang som en dansk folkeskole, og så alligevel lugter det lidt af Oxford, Cambridge og andre stolte universitetsbyer. Her er det vandrehallen ved hovedindgangen.

 

 

That the university is more than just reading books can be seen in the basement of the Institute for Physics and Astronomy, where Denmark's largest particle accelerator is located. Here, Jørgen S. Nielsen is adjusting the 40-meter-long accelerator, which was named Astrid when it was built in 1989. Each day, electrons are accelerated up to 580 million volts to generate synchrotron radiation, which researchers and students use for studies such as DNA analysis, surface structures (nano), greenhouse gases, multiple sclerosis, and more. In 2009, the university was granted 37 million DKK for Astrid2, which became operational in 2014.
At universitetet er andet end at læse bøger, kan man se i kælderen på Institut for Fysik og Astronomi, hvor Danmarks største partikelaccelerator står. Her er Jørgen S. Nielsen ved at justere på den 40 meter lange accelerator, der blev døbt Astrid, da den blev opført i 1989. Hvert døgn accelererer man elektroner op til 580 millioner Volt, så man kan få noget synkrotronstrålingslys, som forskere og studerende bruger til f.eks. undersøgelse af DNA, overfladestrukturer (nano), drivhusgasser, sclerose m.m. Universitetet har fik i 2009 bevilget 37 mio. til en Astrid2, der var oppe at køre in 2014.


 

A research team from Portugal is spending a late evening with Astrid. There isn’t much of a light show in this research, nor any empty pizza boxes – most of the work involves data collection and computer calculations.
Et forskerhold fra Portugal bruger en sen aftentime sammen med Astrid. Der er ikke meget lysshow eller tomme pizza-æsker over forskningen, der mest foregår med opsamling af data og computerberegninger.

 

Known as "The Book Tower," this is the view from the top floor of the 17-story State Library, where Hugo Skou and Majbritt Ramsgaard Jensen are looking out. Everything published in Denmark—books, newspapers, magazines, etc.—is preserved in at least two copies for posterity: one in Copenhagen and one in the Book Tower here in Aarhus.
Kendt som "Bogtårnet," sådan ser det ud når man titter ud fra øverste etage af det 17 etager høje Statsbibliotek, hvor Hugo Skou og Majbritt Ramsgaard Jensen kigger ud. Alt, hvad der udgives i Danmark af bøger, blade, magasiner osv., opbevares i mindst to eksemplarer for eftertiden. Et i København og ét i Bogtårnet her i Århus.

 

This is what the Book Tower looks like inside. Here is the 4th floor underground (there are 17 floors above and 4 below ground). In fact, this is an underground extension built 40 years ago, and since then, the State Library has also been expanded with a storage facility in Skejby.
Sådan ser Bogtårnet ud indvendigt. Her er det 4. etage under jorden (der er 17 etager over og 4 under jorden). Faktisk er dette en tilbygning under jorden, der blev lavet for 40 år siden, og Statsbiblioteket er tilmed siden blevet udvidet med et bibliotekslager i Skejby.

 

In the middle of the Book Tower, senior assistant Jørgen Fusgaard sits scanning articles. This is done as requests come in. In this way, the State Library continuously digitizes its materials.
Midt i Bogtårnet sidder overassistent Jørgen Fusgaard og scanner artikler. Det gør man efterhånden, som der kommer forespørgsler på dem. På den måde digitaliserer Statsbiblioteket løbende sine materialer.

 


Under krigen brugte Gestapo kollegiebygningerne til jysk hovedkvarter, så da englænderne i 1944 bombede to af de daværende kollegier til murbrokker, blev også store dele af hovedbygningen ramt. Faktisk blev arkitekt C.F. Møller begravet under hovedbygningen, der dengang var under opførelse, og da man nogle timer efter fik ham gravet ud, var hans første bekymring, trods egne kvæstelser, om buerne var kommet noget til. Det var de ikke.

 

A view over Aarhus University and downtown Aarhus from the Bogtårnet.
Et kig ud over Aarhus Universitet og Aarhus midtby fra Bogtårnet.

 

"Arkitektens Trøst," (“silver lace vine”) as the vegetation here is called, has become part of Aarhus University. Here, a ventilation opening can be seen through the ecological cover.
Arkitektens Trøst”, som beplantningen her hedder, er blevet en del af Aarhus Universitet. Her skimtes en udluftning gennem det økologiske dække.

 

“Søauditoriet”: By the lake in the university park, a new 3,400 m² auditorium building was constructed in 2001, featuring five auditoriums that are often used for official events. Like the rest of the university, the building was designed by C.F. Møller's architectural firm, which has been responsible for most of the university's buildings for 90 years. The building is located directly across from C.F. Møllers Allé, one of the park's roads.
Søauditoriet: Ved søen i Universitetsparken blev der i 2001 opført en ny 3.400 m² stor auditoriebygning med fem auditorier, der ofte anvendes til officielle arrangementer. Byggeriet er som resten af universitetet tegnet af C.F. Møllers tegnestue, der igennem 75 år har stået for de fleste af bygningerne. Bygningen ligger i øvrigt vis-à-vis C.F. Møllers Allé, som en af parkens veje hedder.

 

The amphitheater in Universitetsparken, used for outdoor events during the summer months, is located between the dormitories and the main building.
Amfiscenen i Universitetsparken til udendørs arrangementer i sommerhalvåret ligger mellem kollegierne og hovedbygningen.

 

Everyone can take a walk or bike ride through Universitetsparken. Try it yourself.
Alle kan tage en tur på gåben eller cykel gennem Universitetsparken. Prøv selv.

 

C.F. Møller's costly arches, which still stand as modern architecture 80 years after they were built.
C.F. Møllers kostbare buer, der stadig står som moderne arkitektur, 80 år efter de blev bygget.

 

FAKTABOKS:

De første bygninger blev opført i 1933, fem år efter Aarhus Universitet blev grundlagt i 1928. Arkitekterne var Kay Fisker, Povl Stegmann og C.F. Møller, hvorefter det var sidstnævnte og siden hans tegnestue,  C.F. Møller Architects, der stod for den videre udbygning. Knap 300.000 m² er det blevet til indtil videre.

35.000 studerende har deres daglige gang på universitetet, der passes af 8.500 ansatte.

www.au.dk er universitetets hjemmeside, der rummer videoklip, forskningsrapporter og meget andet.

Blandt dem, der har gået på universitetet, kan nævnes Dronning Margrethe II af Danmark, hendes søn Kong Frederik X af Danmark (samt dennes svigerfar, Dronning Mary's far, John Donaldson der dog underviste og ikke gik på universitetet), tidligere statsminister or NATO generalsekretær Anders Fogh Rasmussen, Bjørn Lomborg, forfatter Thorkild Bjørnvig, tidligere Aarhus-borgmester og nuværende finansminister Nicolai Wammen, forfatter Tage Skou-Hansen, tidligere minister Svend Auken, Lene Espersen og Bertel Haarder, rockstjernen Steffen Brandt, Richard Malmros … og utallige flere.

 

 

Dronning Margrethe II, der dengang var en ung prinsesse, deltog ikke bar i undervisningen (hun studerede statskundskab og arkæologi), men boede skal på universitetet i værelse 402 i 1961-1962. Her i et gruppefoto med andre studereren, der nød den dengang helt normale fornøjelse, at ryge en cigaret indendørs.
Dronning Margrethe II, der dengang var en ung prinsesse, deltog ikke bar i undervisningen (hun studerede statskundskab og arkæologi), men boede skal på universitetet i værelse 402 i 1961-1962. Her i et gruppefoto med andre studereren, der nød den dengang helt normale fornøjelse, at ryge en cigaret indendørs.

 

 

Der er mere ...

Held og lykked med det hele. Abonner på mit nyhedsbrev for seneste nyt. Som altid er du velkommen til at sende mig en email med forslag, spørgsmål eller ideer. Eller bare en email, du ved. Jeg håber at se dig i en af mine Photo Workshops en af dagene. Denne artikel var fotograferet med Leica Digilux 2 og Leica R9 DMR.

/Thorsten Overgaard

 

En by I byen. Aarhus Universitet med Domkirken, Aarhus Midby og Århusbugten I baggrunden.
En by I byen. Aarhus Universitet med Domkirken, Aarhus Midby og Århusbugten I baggrunden.

 

 

Get a free eBook on photography:

Start reading in a few minutes. Sign up here:

 
 

 




Job #809-0225


 

Thorsten von Overgaard
Thorsten Overgaard's Leica Reviews and Article Index
Leica M digital camera reviews:   Leica L digital cameras:
Leica M12   Leica SL3
Leica M11   Leica SL3-S
Leica M11-D   Leica SL2
Leica M11-P   Leica SL2-S
Leica M11 Monochrom   Leica SL (Type 601)
Leica M10   Panasonic Lumix S5 II X
Leica M10-P   Panasonic Lumix S1R
Leica M10-R   Leica TL2
Leica M10-D   Leica CL
Leica M10 Monochrom   Leica L-Mount lenses
Leica M9 and Leica M-E    
Leica M9-P   Small Leica mirrorless digital cameras:
Leica M9 Monochrom   Leica Q3 43 APO
Leica M240   Leica Q3
Leica M246 Monochrom   Leica Q2 / Leica Q2 Monochrom
Leica MD-262 and Leica M60   Leica Q (model 116)
    Leica V-Lux
Leica M film cameras:   Leica C-Lux
Leica M6   Leica D-Lux 8
Leica M4   Leica D-Lux
Leica CL /Minota CLE (1973)   Leica Digilux 3
    Leica Digilux 2
    Leica Digilux 1
Leica M lenses:   Leica Digilux
Leica 21mm Summilux-M ASPH f/1.4    
Leica 21mm Leica Super-Elmar-M ASPH f/3.4   Leica R digital cameras:
Leica 21mm Super-Angulon-M f/3.4   Leica R8/R9/DMR
Leica 28mm Summilux-M ASPH f/1.4   Leica R film cameras:
Leica 35mm Summilux-M ASPH FLE f/1.4 and f/1.4 AA   Leica R8 / R9
Leica 35mm Summicron-M ASPH f/2.0   Leica R4
Leica 35mm APO-Summicron-M ASPH f/2.0   Leica R3 electronic
Leica 50mm ELCAN f/2.0   Leicaflex SL / SLmot
Leica 50mm Noctilux-M ASPH f/0.95 FLE   Leica compact film cameras:
Leica 50mm Noctilux-M f/1.0   Leica Minilux 35mm film camera
Leica 50mm Noctilux-M f/1.2   Leica CM 35mm film camera
7artisans 50mm f/1.1   Leica R lenses:
Leica 50mm Summilux-M ASPH f//1.4   Leica 19mm Elmarit-R f/2.8
Leica 50mm Summilux II Pre-ASPH f/1.4 (2025)   Leica 35mm Elmarit-R f/2.8
Leica 50mm Summicron-M f/2.0 "rigid" Series II   Leica 50mm Summicron-R f/2.0
Leica 50mm APO-Summicron-M ASPH f/2.0   Leica 60mm Macro-Elmarit f/2.8
Leica 50mm Elmar-M f/2.8 collapsible   Leica 80mm Summilux-R f/1.4
Leica 75mm Noctilux-M ASPH f/1.25   Leica 90mm Summicron-R f/2.0
7artisans 75mm f/1.25   Leica 180mm R lenses
Leica 75mm Summilux-M f/1.4   Leica 250mm Telyt-R f/4.0
Leica 90mm Summilux-M ASPH f/1.5   Leica 400mm Telyt-R f/6.8
Leica 90mm APO-Summicron-M ASPH f/2.0   Leica 35-70mm Vario-Elmarit-R f/2.8
Leica 90mm Summarit-M f/2.5   Leica 35-70mm Vario-Elmarit-R f/4.0
Leica 90mm Elmarit f/2.8    
Leitz 90mm Thambar f/2.2   Medium format:
    Hasselblad 907x CFV 100c
    Leica S1 digital scan camera
Leitz Cine lenses:   Leica S medium format cameras
Leica Cine lenses from Leitz Cine Wetzlar    
    Sony mirrorless digital cameras:
History and overview:   Sony A7
Leica History and Heritage    
Famous Leica Usears   Fujifilm mirorrless digital cameras:
Leica Definitions   Fujifilm X-Pro 2
Leica Lens Compendium    
Leica Camera Compendium   "Magic of Light" 4K Television Channel
The Solms factory and Leica Wetzlar Campus   Thorsten von Overgaard YouTube Channel
     
Photography Knowledge   Thorsten Overgaard books and education:
Calibrating computer screen for photographers   Thorsten Overgaard Masterclasses & Workshops
Which Computer for Photographers?   Lightroom Survival Kit
What is Copyright? Advice for Photogarphers   Lightroom Presets by Overgaard
Synchronizing Large Photo Archive with iPhone   Lightroom Brushes by Overgaard
Quality of Light   Capture One Survival Kit
Lightmeters   Capture One Styles
Color meters for accurate colors (White Balance)   "The Photographers Workflow Masterclass"
White Balance & WhiBal   "Finding the Magic of Light" eBook (English)
Film in Digital Age   "Die Magie des Lichts Finden" eBook (German)
Dodge and Burn   "The Moment of Emotional Impact in Photography"
All You Need is Love   "Freedom of Photographic Expression" eBook
How to shoot Rock'n'Roll   "Composition in Photography" eBook
X-Rite   "The Portrait Book" eBook
The Origin of Photography   "A Little Book on Photography" eBook
Hasselblad/Imacon Flextight 35mm and 6x6 scanner   "After the Tsunami" Free eBook
    "Why do I Photograph?" eBook
The Science of Colors:   "The Artist's Guide to the Galaxy" eBook
Chart of all Leica camera's Kelvin Color Performance   "The Leica M11 Know-All eBook"
Chart of Hasselbad camera's Kelvin Color Performance   "The Leica Q Know-All eBook"
    "The Leica Q2 Know-All eBook"
    "The Leica Q3 Know-All eBook"
    "The Leica M240 Know-All eBook"
    "The Leica SL3 Know-All eBook"
    The Digital Photographers Extension Course
    The Overgaard New Inspiration Extension Course I
     
     
Leica Photographers:   Famous Leica Photographers
Henri Cartier-Bresson   Riccis Valladares
Rodney Smith   Christoåpher Tribble
Birgit Krippner   Martin Munkácsi
John Botte   Jose Galhoz
 
Douglas Herr   Milan Swolf
Vivian Maier   Jan Grarup
Morten Albek    
Byron Prukston   Richard Avedon
     
The Story Behind That Picture:   Learn with Thorsten Overgaard:
More than 250 articles by Thorsten Overgaard   Leica M9 Masterclass (video course)
Thorsten Overgaard Workshop Schedule   Leica M10 Masterclass (video course)
    Leica M240 Masterclass (video course)
Leica Forums and Blogs:   Leica M11 Masterclass (video course)
Leica M11 / M240 / M10 User Forum on Facebook   Leica Q Masterclass (video course)
Jono Slack   Leica Q2 Masterclass (video course)
Sean Reid Review (reviews)   Leica Q3 Masterclass (video course)
Heinz Richter's Leica Barnack Berek Blog   Leica SL2 Masterclass (video course)
    Leica SL3 Masterclass (video course)
Connect with Thorsten Overgaard:   Leica TL2 Quick Start (video course)
Thorsten Overgaard on Instagram   Camera Excellence (video course)
Thorsten Overgaard on Threads   A Fly on the Wall (video course)
Thorsten Overgaard on YouTube   Mastering the Noctilux (video course)
Join the Thorsten Overgaard Mailing List   The Leica 50mm Lens Class (video course)
Thorsten Overgaard on Facebook   Street Photography Masterclass (video course)
    Adobe Photoshop Editing Masterclass
    The Photoraphers Workflow Masterclass
    Adobe Lightroom Survival Kit
    Capture One Survival Kit
    Overgaard Workshops & Masterclasses
    Overgaard One-on-One Training
    Thorsten Overgaard Archive Licencing
    Commision Thorsten Overgaard
 
The Von Overgaard Gallery Store:   Von Overgaard Ventilated lens shades:
Ventilated Shades "Always Wear A Camera"   Ventilated Shade for Current 35mm Summilux FLE
Camera Straps "Always Wear A Camera"   Ventilated Shade E46 for old Leica 35mm/1.4 lens
The Von Camera Bag   Ventilated Shade for Leica 50mm Summilux-M ASPH
The Von Mini Messenger Walkabout Camera Bag   Ventilated Shade E43 for older 50mm Summilux
Desk Blotters 'Always Wear A Camera"   Ventilated Shade for 35mm Summicron-M ASPH
Sterling Silver Leica Necklace   Ventilated Shade for older 35mm/f2 lenses
Software for Photography   Ventilated Shade E39 for 50mm Summicron lenses
Signed Thorsten Overgaard Gallery Prints   Ventilated Shade for Leica 28mm Summilux
Video Masterclasses   Ventilated Shade for current 28mm Elmarit-M
Photography Books by Thorsten Overgaard   Ventilated Shade for older 28mm Elmarti-M
Home School Photography Extension Courses   Ventilated Shade E49 for 75mm Summicron
    ventilated Shade E55 for 90mm Summicron
    Ventilated Shade for 28mm Summaron
    Ventilated Shade for 24mm Elmarit
    Ventilated Shade E60 for 50mm Noctilux and 75/1.4
Gallery Store Specials   Ventilated Shade for Leica Q, Leica Q2 and Leica Q3
 

Ovenfor: Aarhus Universitet. © Thorsten Overgaard.

 

Thorsten Overgaard in Singapore by Irfan Tachrir.
Thorsten Overgaard by Irfan Tachrir.

Thorsten von Overgaard is a Danish-American multiple award-winning photographer, known for his writings about photography and Leica cameras. He travels to more than 25 countries a year, photographing and teaching workshops to photographers. Some photos are available as signed editions via galleries or online. For specific photography needs, contact Thorsten Overgaard via email.

You can follow Thorsten Overgaard at his television channel magicoflight.tv.

Feel free to email to thorsten@overgaard.dk for questions, advice and ideas.

 




Also visit:

Overgaard Photography Workshops
Books by Thorsten Overgaard
Street Photography Masterclass Video
Adobe Photoshop Editing Masterclass
Adobe Lightroom Survival Kit
Lightroom Presets by Overgaard
Lightroom Brushes by Overgaard
Capture One Survival Kit

Capture One Styles by Overgaard
Signed Original Prints by Overgaard

Von Overgaard Gallery Store
Ventilated Shades by Overgaaard
Leather Camera Straps
Camea Bags
Leather Writing Pads
Sterling Silver Camera Necklace

Leica Definitions
Leica History
Leica Lens Compendium
Leica Camera Compendium
Leica 21mm Super-Elmar-M ASPH f/3.4
Leica 21mm Super-Angulon f/3.4
Leica 21mm Summilux-M ASPH f/1.4

Leica 28mm Summilux-M ASPH f/1.4
Leica 35mm Summilux-M ASPH f/1.4
Leica 35mm Summicron-M ASPH f/2.0
Leica 35mm APO-Summicron-M f/2.0

Leica 40mm Summicron-C f/2.0
Leica 50mm Noctilux-M ASPH f/0.95
Leica 50mm Summicron-SL f/2.0
Leica 50mm APO-Summicron-M f/2.0
Leica 50mm Summicron-M f/2.0
ELCAN 50mm f/2.0
Leica 50mm Summilux-M ASPH f/1.4
7artisans 50mm f/1.1
Leica 75mm Summilux-M f/1.4
Leica 75mm Noctilux-M ASPH f/1.25
7artisans 75mm f/1.25
Leica 80mm Summilux-R f/1.4
Leica 90mm APO-Summicron-M f/2.0
Leica 90mm Summilux-M f/1.5
Leica 35-70mm Vario-Elmarit-R f/2.8
Leitz Cine lenses
Leica L lenses

Leica M6

Leica M11-P
Leica M11
Leica M11 Monochrom
Leica M10
Leica M10-P

Leica M10-R
Leica M10-D
Leica M10 Monochrom
Leica M9, M9-P and Leica ME
Leica M9 Monochrom
Leica M 240
Leica M 240 for video
Leica M 262
Leica M-D 262

Leica M 246 Monochrom

Leica SL
Leica SL2
Leica SL2-S

Lecia SL3
Panasonic Lumix S1R
Leica R9 dSLR
Leica / Kodak/ Imacon digital back
Leica Q
Leica Q2
Leica Q2 Monochrom
Leica Q3
Leica CL
Leica TL2
Leica Sofort
Leica S medium format
Leica X
Leica D-Lux

Leica C-Lux

Leica V-Lux

Leica Digilux

Leica Digilux 1

Leica Digilux 2
Leica Digilux Zoom

Leica Digilux 4.3

Leica Digilux 3

Light metering
White Balance for More Beauty
Color Meters

Screen Calibration
Which computer to get
Sync'ing photo archive to iPhone
The Story Behind That Picture
"On The Road With von Overgaard"

Von Overgaard Masterclasses:
M11 / M10 / M9 / M240 / Q / Q2 / Q3 / SL2 / SL3 /TL2 /

Overgaard Photo Workshops



· © Copyright 1996-2025 · Thorsten von Overgaard


usynlig
decoration
topshadow
usynlig usynlig usynlig
 
usynlig usynlig

© 1996 - 2025 Thorsten Overgaard. All rights reserved.

 

Web Analytics