Thorsten von Overgaard's Photography Website
  Get Newsletter & Free eBook  

 
 
Historien bag billedet IX
      Thosten von Overgaard on Facebook Thorsten von Overgaard on Twitter Thorsten von Overgaard on Instagram Thorsten von Overgaard on Google+ Thorsten von Overgaard on Leica Fotopark Thorsten von Overgaard on LinkedIn Thorsten von Overgaard on BlipFoto Pinterest Thorsten von Overgaard on Flickr Thorsten Overgaard on YouTube Thorsten Overgaard video on Vimeo Thorsten Overgaard on Tumblr Thorsten von Overgaard on Exposure Thorsten von Overgaard on 500px
Bookmark and Share Clip to Evernote
leica.overgaard.dk    
English text button
 
   
 
   

Historien bag billedet: "Sommer"

Af: Thorsten Overgaard

Den sommer kommer aldrig igen. Det er det jeg tænker på, når jeg ser på dette billede som jeg tog af min datter Robin sidste år. Og når jeg tænker sådan, så er det fordi jeg netop har læst en blog, der hedder My Turn This Year, som en Leica-fotograf i England har lavet. Den handler om at han netop har fået konstateret kræft. Nu er det en form for kræft hvor han har 10-15 år at leve i, så det er ikke så katastrofalt som det kunne være. Men alligevel.

Samtidig er jeg ved at læse en bog af den japanske forfatter Haruki Murakami, der er ganske underholdende og vækker til eftertænksomhed. Det er en selvbiografi om at løbe og skrive, hvilket er to ting jeg selv gør. Han startede som 30-årig og har løbet en maraton om året siden. Hvis jeg siger han er 59 år nu, så giver det sig selv. Han løber 10 km om dagen.

Men han fortæller om hvordan kroppen ældes og han må kæmpe hårdere både i løbeskoene og ved skrivemaskinen, men hvordan han alligevel er glad for at være ældre end han var for at være yngre.

Nu har man ikke så meget valg heller, men alligevel!

Så da jeg i går aftes var ved at vælge nogle billeder ud til et katalog og stødte på dette, slog det mig hvor meget liv der er i de øjne. Der er noget trodsigt over det, men opvakt på en nærmest uhyggelig måde, hvordan hun suger information til sig, imens hun jo faktisk bare går og leger i Mindeparken i Århus og nipper til en is.

I den samme Mindeparken ligger der en mindelund for de 4.100 faldne sønderjyder, der var så uheldige at blive sendt i krig af tyskerne under 1. verdenskrig. Men det er før min tid, så det ænser jeg dårligt, hvis det ikke lige var fordi jeg for få uger siden fik historien i forbindelse med noget andet jeg lavede. Det forekommer meget uretfærdigt at ens land ikke blot bliver invaderet, men at invasionsstyrken også sender en ud og blive slået ihjel for deres land. Hvad må de ikke have tænkt?

Nuvel, men den røde tråd i dette er måske at det kan være en god ide at tænke over hvad man bruger tiden til. Denne sommer kommer aldrig igen, så skønt den næste kan være bedre, så nyd den alder du har nu, den fantastiske nye pesto du netop denne sommer har opdaget, den søde blondine i iskiosken der måske ikke er der næste år, at det er sidste år du kører i den gamle kasse du har nu (eller den åbne sportsvogn du lige har fået), eller at din nye DeWelt boremaskine er helt frisk og ny. Der er så meget der sker lige nu og som er unikt fordi det faktisk sker nu og du senere blot vil kunne mindes det. Men lige nu kan du opleve det, sådan ”live” som de siger.

Sommeren er en god tid at forsøge at nyde livet fordi det kører lidt på frihjul og man ikke skal bekymre sig om overtøj. Resten af året skal vi klæde os ordentligt på og arbejde på vores karriere, friværdi, eftermæle og de store mål vi har sat os.

Vi lever i nuet, og det kan jo være svært at vænne sig til. Men vi bør prøve.


Her er et andet fra samme tur, men i farver.

Rent teknisk gik vi bare en tur i solskinnet og jeg havde taget kamera med, samt en 60cm guldreflektor, der kan bruges til at spejle lyset med, så man for eksempel kan lysne ansigtet op (da det ellers vil ligge i skygge). Som man kan se, kommer solen bagfra, men der er godt med lys på ansigtet.

- Thorsten Overgaard

   
     
    16. juni 2009
   
   
   
     
Et Min datter Robin Isabella i Mindeparken i 2008. Fotograferet med Leica R8/DMR og Leica 80mm Simmulix-R f/1.4
 

Also visit:

Overgaard Photography Workshops
Von Overgaard Gallery Store
Ventilated Shades by Overgaaard
Leather Camera Straps
Camea Bags
Calfskin Camera Pouches
iPad and Computer Clutches
Leather Writing Pads
Books by Thorsten Overgaard
Leica Definitions
Leica History
Leica Lens Compendium
Leica Camera Compendium
Leica 21mm Super-Elmar-M ASPH f/3.4
Leica 21mm Super-Angulon f/3.4
Leica 21mm Summilux-M ASPH f/1.4

Leica 28mm Summilux-M ASPH f/1.4
Leica 35mm Summilux-M ASPH f/1.4
Leica 35mm Summicron-M ASPH f/2.0
Leica 50mm Noctilux-M ASPH f/0.95
Leica 50mm APO-Summicron-M f/2.0
Leica 50mm Summicron-M f/2.0
Leica 50mm Summilux-M ASPH f/1.4
Leica 75mm Summilux-M f/1.4
Leica 75mm Noctilux-M ASPH f/1.25
Leica 90mm Summicron-M ASPH f/2.0
Leica 35-70mm Vario-Elmarit-R f/2.8
Leitz Cine lenses
7artisans 50mm f/1.1
Leica Digilux 2

Leica M10
Leica M10-P
Leica M10-D
Leica M9, M9-P and Leica ME
Leica M 240
Leica M 240 for video
Leica M 262
Leica M-D 262
Leica M Monochrom
Leica M 246 Monochrom

Leica SL
Leica SL2
Panasonic Lumix S1R
Leica R9 dSLR
Leica Q
Leica Q2
Leica CL
Leica TL2
Leica Sofort
Leica S digital medium format
Leica X
Light metering
White Balance for More Beauty
Color Meters

Screen Calibration
Which computer to get
Sync'ing photo archive to iPhone
Lightroom Survival Kit
Lightroom Presets by Overgaard
Capture One Survival Kit

Capture One Styles by Overgaard
Signed Original Prints by von Overgaard
The Story Behind That Picture
"On The Road With von Overgaard"

Von Overgaard Masterclasses:
M10 / M9 / M240 / Q / TL2 / S1R /

 

 

 

 Thorsten Overgaard
Thorsten Overgaard er Dansk underviser, skribent of fotograf der laver historier og unik branding til magasiner, aviser og firmaer gennem eksklusive og positive historier og fotos. Ud over eget fotoarkiv kan enkelte fotos også findes på WireImage, Getty Images, Redferns og Associated Press, ligesom signerede prints er til salg gennem bl.a. Leica Galerie Salzburg.

Send gerne en e-mail til thorsten@overgaard.dk hvis du har spørgsmål eller forslag. 


 
           
  · © Copyright 1996-2019 · Thorsten von Overgaard


 

© 1996 - 2019 Thorsten von Overgaard. All rights reserved.

 

Web Analytics