Fotoseminar I
Del I af seminaret tager udgangspunkt i, at "al fotografi handler om lys," hvilket vil vise sig at være en stor nok mundfuld, fordi lys findes i forskellige farver, styrker og kommer fra mange kilder.
Seminaret lærer at prioritere, hvilke ting i fotografi der er essentielle og hvilke der er smarte, men ligegyldige. Herunder hvilket kamera du bør vælge og hvordan du får kontrol nok over et kamera til at opnå de billeder, du lærer på seminaret, at du faktisk kan tage.
Del I af seminaret slutter med tre konkrete opgaver, der skal løses – og som vi kigger på senere på dagen, efter frokost!
Eget kamera:
Seminaret kan i realiteten gennemføres uden eget kamera, men har du et eller flere, så medbring det/dem, fordi vi ofte støder på misforståelser m.h.t. eget kamera, det kan være godt at få klaret op med det samme.
På seminaret er der rigeligt med kamera-udstyr til at demonstrere og illustrere de emner, vi taler om.
Datoer Århus:
Send en e-mail til thorsten@overgaard.dk for næste datoer.
Datoer København:
Send en e-mail til thorsten@overgaard.dk for næste datoer.
Tilmelding via ovenstående eller e-mail thorsten@overgaard.dk eller telefon 8870 7300
|
|
Fotoseminar II
Del II af seminaret starter med at evaluere praktiske opgaver, hvilket altid er utroligt spændende og meget lærerigt – både at se hvordan andre løser opgaverne, men også fordi de problemer eller spørgsmål, der opstod, nu bliver adresseret.
Der ud over handler seminarets del II om komposition, timing, budskab i billeder, lys og en checkliste for fotografering.
|
|
Fotoseminar III
Vi starter med få styr på farvestyring, herunder kalibrering af din skærm med en Pantone eye-one kalibreringsenhed, så farverne på din skærm er naturlige og korrekte fremover. Ud over at du vil opdage, at det er en fornøjelse at se de rigtige farver, vil det forbedre dit arbejde, fordi lysstyrken, kontrast m.v. bliver justeret til de standarder, også Arbejdstilsynet anbefaler.
Efter således at have skabet et professionelt arbejdsmiljø, tager vi fat på at lave et digitalt workflow for dig personligt: Import af billeder, arkivering af billeder, DAM (Digital Assets Management), udvælgelse af billeder (billedredaktion), bearbejdning til færdig brug (billedredigering) og arkivering af disse (DAM).
Seminaret vil give indsigt i hvordan man arbejder med mange billedfiler hver uge og i mange år uden at miste overblikket og uden at miste værdifulde billedfiler. Og ikke mindst uden hængepartier, "som jeg lige skal have lavet færdigt senere." Du vil få lejlighed til at se hvordan et digitalt workflow for professionelle fotografer, fra billedet tages et sted i verden til det udvalgte billede havner på avisens forside få timer senere.
Du vil få nogle få, simple værktøjer og tricks, der gør dig i stand til at få selv kiksede billeder til at se godt ud, simpelthen ved at bruge en lille, men effektiv checkliste. Og du vil lære at afslutte billeder, så du fremover har dem i arkivet til hurtig anvendelse på websider og magasin- eller avistryk.
Med hjem får du indsigt og øvelse, samt materiale og checklister, så du fremover kan gøre det igen og igen, indtil det bare er sådan du arbejder. Desuden får du vejledning til bøger, software og andet materiale, du kan gå videre med.
Egen computer:
Ideelt set bør du medbringe en computer med forskellige prøveudgaver af software. Du bliver dog udstyret med en checkliste til senere brug, så seminaret kan gennemføres uden egen computer.
Datoer Århus:
6. juni 2010 kl. 11-18 ARH
Tilmelding via e-mail thorsten@overgaard.dk eller telefon 8870 7300
|
|
Om underviseren Thorsten Overgaard arbejder som fotograf, skribent, underviser samt rådgiver i kommunikation. Han er den eneste danske fotograf, der arbejder for verdens største celebrity-billedbureau WireImage.com, ligesom han fotograferer for Getty Images, Jyllands-Posten, Samvirke, TDC, Microsoft m.fl.
Hans hjerte ligger hos Leica kameraer og god traditionel farvefotografi på diasfilm, der scannes på de bedste filmscannere. Men tidens digitale workflow indenfor medier – og behovet for at kunne vise billeder indenfor få minutter eller timer – kræver anvendelse af digitalt udstyr på de fleste opgaver.
Download den gratis "Twenty Portraits of 2007" eBog her med tyve udvalgte fotos fra 2007:
|